I svärtan av ett äktenskap

Att göra publikt av det privata. Att varken försköna eller fördöma. Under dessa premisser har jag sedan i höstas jobbat med mitt magisterprojekt; "I svärtan av ett äktenskap" - dokumentärfilmen om min mormor. Det ligger i tiden att ett barnbarn skildrar mor- eller farföräldrarnas liv. Memoarer för eftervärlden skrivna med andra ögon. Jag är stolt över att jag har gjort detta just nu. Ett sorts tidsdokument över en familjetragedi, en allmängiltig erfarenhet mer aktuell än någonsin att skildra.

Det är ingen tillfällighet att filmens titel klingar bergmanskt. Det är på ett sätt en homage till Ingmar, och till allvaret.
Här bjuder jag, offentligt, på de första stillbilderna ur filmen.

EDIT: Under 2014 har materialet klippts om från grunden såtillvida att den bytt namn till "Familjärt", blomstrat ut i färg och äntligen känns redo att visas för en bredare publik i festivalcirkusen. Förhoppningsvis blir den uttagen och får sin världspremiär under min kära hemstad Göteborgs fantastiska filmfestival GIFF 2015, 23 jan-2 feb. Önska filmen och dess leading lady Göta lycka till!

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket
# magisterprojekt: "i svärtan av ett äktenskap" (2009) dir. henrik pekkari. kultur samhälle & mediegestaltning, liu.